Čokoladni buhtlji s kokosovo Linolado in čokoladni polžki s čokoladnim namazom in orehi

0

Danes je pravi zimski dan. Zjutraj je deževalo (no, to ni nič kaj zimsko) in zdaj že od poldneva sneži. Ne rahlo, ampak konkretno sneži, padajo krpice snega in vse imamo belo. Ravno pravšnji dan za pečenje. Poleg tega sva obe bolani in nama je malce mesenja in presipavanja prišlo prav. Celo stanovanje je zadišalo po svežem testu in kaj lepšega si sploh lahko želiš.

Za osnovo sva uporabili recept za Cinnabon rolice, ki sva ga priredili po svoje in ker se nisva mogli odločiti ali bi naredili rolice ali buhteljne, sva naredili oboje; iz pol testa eno in iz druge polovice drugo.

Testo sva spremenili tako, da sva namesto vanilijevega uporabili čokoladni puding; naša mala je pač zaljubljena v čokolado in je bila to nujna zamenjava. Nato sva vzhajano testo razdelili na dva enaka dela; enega sva razvaljali 5mm debelo, premazali s stopljenim čokoladnim namazom, ki sva mu dodali maslo (80g čokoladnega namaza in 40g masla) ter posuli s sesekljanimi orehi, testo zavili po dolgem, narezali na 7-8cm dolge kose in navpično zložili v pekač. Naj vas ne zmotijo bonbončki na sliki, uporabili sva ostanke vseh čokoladnih namazov in eden je bil z bonbončki.

Drugo polovico sva razdelili na 8 kosov ter vsakega sploščili, dali vanj žličko Linolade s kokosom in oblikovali v kroglico ter jih zložili v namaščen pekač, zraven rolic. Vse skupaj sva pustili vzhajati dobro uro, da so narasli na dvojno velikost, premazali z mlekom ter nato pekli 40 minut na 170 stopinj. Na koncu sva na vsako rolico in buhtelj dodali še majhen košček masla ter za dve minuti postavili v vgasnjeno pečico, da se je maslo stopilo.

Odlična poslastica. Mehka, puhasta, ne preveč sladka. Odlično paše k čaju ali kakavu, seveda tudi kavi ali vroči čokoladi. Le Linolada se v buhteljnih ne obnese, vsebuje preveč kokosa in ko testo vsrka maščobo ostane trda kepica kokosa, torej se ne stopi kot bi se navadni čokoladni namaz. Zato še vedno priporočam namesto takšnih ekperimentov raje čokoladni namaz, marmelado ali celo vanilijevo kremo. Odlično!

Dober tek in naj vas na ta snežni vikend pogreje kaj dobrega, domačega iz vroče pečice.

20170113_113219 20170113_114952 20170113_124034 20170113_131603

Comments

comments

Komentiraj

Please enter your comment!
Vnesite svoje ime tukaj