Jutranjih 15 minut

0
  1. Jutra nikoli niso bila moj del dneva. Ne v obdobju, preden sem postala mama in še manj zdaj, a so žal nujni del dneva, ki se mu pač ni mogoče izogniti, zdaj še veliko manj kot prej. A ko se enkrat vstanem, je to dokončno; nikoli ne grem nazaj ležat, nikoli se ne poslužujem dnevnega počitka in nikoli ne grem spat kaj prej. Ko vstanem se začne vse dogajati s svetlobno hitrostjo. Čas, ki sem ga včasih porabila za urejanje, se je zdaj že kakšnih trikrat razpolovil, kar pomeni, da zjutraj za “nujne ukrepe” porabim vsaj petkrat manj časa kot včasih in se med vožnjo v službo pogosto sprašujem, kaj neki sem počela včasih. Si nisem znala hitro umiti zob? Si nisem znala hitro namazati kreme? Je bilo nanašanje maskare res umetnost?

Zelo dobro se spomnim, kako sem morala včasih, če sem slučajno zaspala, pohiteti, da sem se v 20 minutah lahko uredila, poleg tega nikoli nisem zajtrkovala, kaj šele da bi postorila kaj drugega. Zdaj vstanem ob 5.15, do 5.30 imam oprane in posušene lase, umite zobe urejen make up in pripravljena oblačila. Do odhoda od doma je še 45 minut, ki jih nato namenim prepričevanju otrok in spopadanju z njuno jutranjo trmo ter urejanju, pripravljanju zajtrka in malice, polnjenju stroja z umazanim perilom, pobiranju in obešanju perila, pripravljanju stvari za v vrtec in službo, zajtrkovanju in povsem na koncu še oblačenju. Ja, vedno se oblečem na koncu, sicer obstaja velika verjetnost, da mi jutro pokvari neželen madež in nepotrebno preoblačenje.

Seveda me mož sprašuje, kako je možno, da si v 15 minutah umijem in posušim lase, umijem zobe in uredim make up. Iskreno, vse poteka super hitro in zelo utečeno. Najprej si umijem lase, medtem ko se zaviti v brisačo sušijo, si umijem zobe in obraz ter nanesem kremo, ki mi prihrani vsaj 5-10 dragocenih jutranjih minut. Kako? Zagotovo se vam poraja to vprašanje… Dokler sem uporabljala klasične kreme za obraz in verjemite, preizkusila sem jih res veliko, še posebej zato, ker je moja koža nečista in občutljiva in je na tržišču več izdelkov, ki mi ne ustrezajo kot ustrezajo, kar predvsem pomeni, da dražijo mojo kožo, da imam po njih pekoč in “zategnjen” obraz, da se svaljkajo, da dodatno mastijo kožo in da se neenakomerno vpijajo v kožo. Že nekaj mesecev uporabljam kremo L`ux-Factor 4D Hyaluron, ki mi res super ustreza in kar je najbolj zanimivo, ustreza tudi vsem ostalim, s katerimi sem se pogovarjala o tej kremi. Je vlažilna, a zelo vpojna, nežna in svilnata, tako mi zjutraj ni potrebno čakati, da se težka mastna krema vpije in lahko nanesem puder, poleg tega se po nanosu ličil ne svaljka, na koži pa se po nekaj urah ne delajo madeži. Ampak to so posredni faktorji. Najbolj pomembno je, da kožo navlaži in da je primerna tudi za najbolj občutljivo kožo, saj ne povzroča pekočega občutka, draženja in srbečice. Pa gube? Posebne razlike nisem opazila, je pa moja koža bolj čvrsta in voljna in zdi se mi tudi bolj napeta in zaradi kvalitetne osnove je nanašanje pudra enostavnejše, njegova obstojnost pa daljša.

Kremi sledi nanašanje pudra, rdečila, in maskare in temu sušenje las. Šminko nanesem vedno tik pred odhodom od doma, po zajtrku in po oblačenju, a včasih še vseeno prezgodaj, glede na to, da gresta otroka večkrat v vrtec z odtisi ustnic ali pa nanjo pozabim. Če z možem že zjutraj vse pospraviva, obesiva, pripraviva in urediva, sem ob prihodu iz službe brezskrbna in sproščena, sedem za mizo in pojem kosilo. Glede na to, da nam do večernega urejanja otrok in spanja ostanejo samo 3 ure, so te zelo dragocene, še posebej ob dnevih, ko imamo popoldne obveznosti kot je gimnastika, telovadba, obisk kina in knjižnice, sestanki in podobno. Kdor me pozna ve, da o ličenju nimam ravno veliko pojma, zato toliko bolj cenim kvalitetne izdelke, ki mi prihranijo čas in zagotavljajo dolgo obstojnost. Tako popoldne samo malo popravim s čopičem in make up zdrži do večera. Neprecenljivo, sploh za mamo, ki nikoli nima dovolj časa in ki je kar naprej v zamudi. Materinstvo ni ravno najlažja vloga na svetu in če obstaja kaj kar ti lahko prihrani vsaj 5 minut časa, je to neprecenljivo; sploh v jutranji gneči, ko copati in teniski letijo po verandi, ko iščemo čiste jakne, pozabljene plenice in igrače za dnevni počitek in ko si kljub temu, da si se ravnokar uredila, prepotena kot bi odtekla maraton. Vse teče, le make up ne. 

Če jutro ni moj del dneva, večer vsekakor je. Živim za dolge in pozne večere, ko v tišini sedim za računalnikom in udarjam po tipkah, ko se po kuhinji razlegajo vonjave sveže kuhanega kosila, ko kraljujem z likalnikom v roki ali se preprosto zleknem na kavč in upravljam z daljincem, ki res nikoli ne ugovarja – za razliko od otrok. To je čas, ko se ne odpočije samo moje telo, moj um in predvsem moja ušesa, temveč tudi moj obraz. Umijem trud in napore celega dneva in si nanesem novo plast kreme L`ux-Factor 4D Hyaluron, ki me osveži in nahrani kožo. Takrat gredo gube počivati, a kaj ko je teh nekaj ur premalo, da bi se zares odpočile. 🙂

Včasih sem večere oboževala, ker je bilo na vrsti druženje s prijateljicami, ker smo ob uri, ko jaz običajno sedem za računalnik, šle z zadnjim avtobusom ven, novim dogodivščinam naproti in se domov vrnile ob uri, ko jaz sedaj vstanem. Saj ne vem, kaj bi rekla, da sem pozni ali zgodnji ptič, vsekakor pa sem ptič, en tak zelo nemiren, nepredvidljiv in predvsem hiter in vse kar se vklopi v tak tempo življenja, je absolutno zame! Sprijaznila sem se že, da bodo podočnjaki ostali moj (precej) trajen okras in da se jim bodo v vse večji meri pridružile tudi gube – na srečo so sedaj moderne v vseh oblikah – kot naborki, volančki in pliseji, a nisem se sprijaznila z uvelo in utrujeno kožo in na srečo sem našla rešitev.

Ženske se poslužujemo različnih načinov bujenja, ki so, po moji oceni, zame vsi preveč zamudni. Priprava in pitje kave bi mi vzela približno 5-10 minut, telovadba, četudi hitra, vsaj kakšnih 20 minut, obilen zajtrk pa 10-15 minut, to bi pomenilo, da bi morala vstati vsaj še pol ure prej. Ne pijem kave, ne poslužujem se obilnih zajtrkov in zjutraj ne telovadim, tako je vse kar me zares prebudi, jutranje tekanje po stanovanju in ekspres urejanje. Zjutraj je pač vsaka minuta še kako dragocena! 🙂

P.S.: Kreme se porabi zelo malo in doziranje je res priročno. Jaz imam eno kremo že slaba dva meseca, pa jo uporabljam dva krat na dan!

________________________________________________________________________

Objava je nastala v sodelovanju z L`ux-Factor.

Comments

comments


Warning: A non-numeric value encountered in /home/mamint41/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 1008

Komentiraj

Please enter your comment!
Vnesite svoje ime tukaj