Kreacije, ki te pustijo brez besed – obrazi narejeni iz tila

0

Včeraj zvečer je mož čisto slučajno med brskanjem po spletu naletel na posnetke modne revije Johna Galliana za Masiona Martina Margielo, za katero je k sodelovanju povabil tudi mladega umetnika Benjamina Shinea. Bel plašč z obrazom iz tila me je vrgel na rit, dobesedno. Sploh nisem mogla verjeti, da lahko človeške roke ustvarijo nekaj tako fascinantnega, kreativnega, domiselnega, čudovitega in kompleksnega. Vse, ki ste že kdaj držale til v rokah veste, da ga je precej težko rezati, ker kar naprej polzi, se razteguje, ker je zelo težko rezati lepo ravno linijo, on pa iz njega ustvarja obraze s sencami in detajle kot so gube na rokah.

benjamin-shine-john-galliano-maison-margiela-designboom-03

maison-margiela-portrait-couture-coat-01-480x288

Takoj sem morala pobrskati po njegovi spletni strani, plašč, pa sem pogledala še nekajkrat. Navdušena sem nad njegovim delom. Benjamin Shine je mlad modni oblikovalec, ki je študiral modno oblikovanje na The Surrey Institute of Art and Design and Central St Martins v Londonu, leta 2003 pa je začel ustvarjati v svojem kreativnem studiu, kjer njegove kreativne zamisli, raznolik portfolij in  multidisciplinarne zamisli dobivajo podobo. Je večkrat nagrajeni kreator, ki je s svojimi kreacijami navdušil različne modne znamke in oblikovalce pohištva, mednarodne umetnostne in modne institucije kot je The Crafts Council, britanski in newyorški Museum of Arts and Design ter različne globalne znamke, med njimi tudi Givenchy, Barclays Wealth, MTV, Eurostar, Deutsche Bank, Coca-Colo in Google.

Meni je ta plašč vzel sapo. Popoln, dovršen modni kos, kreacija na najvišjem nivoju, prefinjen, preprost, čistih linij, a zaradi kreacije iz tila tako poseben. Odlična zamisel in odlična izvedba. Še obstajajo kreatorji, ki ti lahko vzamejo sapo in so pravi umetniki.

6231221_benjamin-shine_fcdabc38_m article-2620585-1D9B441000000578-40_638x419 BenjaminShine-2a iron ironed-folded-tulle-portraits-benjamin-shine-4 maxresdefault

BenjaminShine-1

Comments

comments


Warning: A non-numeric value encountered in /home/mamint41/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 1008

Komentiraj

Please enter your comment!
Vnesite svoje ime tukaj