Otroška soba za bratca in sestrico

0

Včeraj sem se lotila pospravljanja otroške sobe, pa ne kar tako malo površinsko, ampak prav zares, premikala sem pohištvo, posesala prah iz vseh kotičkov, presortirala vse igrače, pospravila, re-dekorirala in pobrisala prah.

Ker nimamo možnosti, da bi imela otroka vsak svojo sobo, si jo pač delita, kar se mi sploh ne zdi slabo ali sporno, tudi midve s sestro sva si jo dolgo delili, vse tja do srednje šole, pa nama zato nič ni manjkalo, nisva bili nikoli prikrajšani za zasebnost ali mir, ko sva se učili; navadili sva se prilagajanja, usklajevanja, navadili sva se hrupa in za učenje nobena nikoli ni potrebovala tišine. Po mili volji sva prestavljali pohištvo, včasih trikrat na mesec, samo da sva se počutili udobno.

Ria je dolgo spala v najini spalnici, še takrat, ko je bila že v večji posteljici; tako smo se navadili in nam je ustrezalo, vendar pa sva jo nekaj mesecev pred Noetovim rojstvom prestavila v njeno sobo, saj sva vedela, da bo zdaj mesto v spalnici pripadlo Noetu. Sem ena tistih mamic, ki ima novorojenčka in kasneje dojenčka raje ob sebi, ker se tako počutim bolj pomirjeno in ga imam vedno na dosegu roke, vse slišim in vidim in je otrok posledično bolj varen, pa še nočnemu tekanju iz sobe v sobo se izogneš. Ko sva opremljala otroško sobo, sva imela v mislih dejstvo, da bosta v njej kmalu bivala dva, deček in deklica in mora biti prilagojena obema in barvno primerna za oba spola. Želela sva preprosto, minimalistično, nevtralno otroško sobo, ker jo bodo itak igrače, dodatki, ki si jih bosta zaželela, knjige in cel kup drugih reči popestrile in naredile pisano in živahno.

20170516_090905

20170516_091022 20170516_091256

Ste opazili velikansko stensko nalepko? Ria obožuje živali in zato sva se, ko sva urejala sobo, odločila, da jo popestriva s stensko nalepko. Po dveh letih jima ni več zanimiva in bi jo bilo že potrebno zamenjati, tako da bom kmalu naročila novo. Natančno oko vsake mame je opazilo tudi, da se posteljnina ne sklada z barvami predalov za igrače, res se ne, ker je Ria v fazi obsedenosti s princeskami in je nova `Mermaid` posteljnina trenutno njena najljubša, Noe pa se zaenkrat še veliko bolje počuti, če je pokrit z malo odejico in ima tudi on drugo posteljnino. Ne ubadam se s tem, meni je pomembno, da se v svoji sobi dobro počutita, da v posteljah rada in dobro spita, vse barve, dizajnerske harmonije in novitete, me ne ganejo toliko. Včeraj, ko si je šla iskati knjigo, je stopila v sobo in se začudila `Kaj imava nove blazine? Kakšna čarovnija je to?`. Nobena čarovnija; mami je pospravila sobico in čas je bil tudi za nove blazine WOW! baby. Čisto je bila navdušena, kako so mehke, kakšne ljubke cofke imajo, kako ji lepo paše k posteljnini in zvečer je namesto na vzglavniku, spala na tej blazini. No, Noe je ni opazil, dokler je ni zgrabil in vrgel v Rio, ker so zanj blazine namenjene obmetavanju. Ta blazina pa je tudi neke vrste senzorična igrača, saj ima Minky velur izbočene krogce, ki so izredno mehki in prijetni na otip, otrok se lahko igra s cofki, s katerimi je blazina obšita, na drugi strani pa je nevtralen vzorec z zvezdicami. Poleg vseh velikih in malih plišastih igrač, na katerih se ne da spati, so blazine vedno dobrodošle. 🙂 Na fotografijah pa lahko opazite tudi girlando z zvezdicami , ki je čudovit dodatek za hišico, lahko pa jo obesite tudi na steno.

20170516_092040 20170516_092852 20170516_092734

Vso pohištvo je belo in kupljeno v Ikei; velika omara z drsnimi vrati, v kateri so večinoma Riina oblačila, pa tudi jakne in bunde od Noeta, otroška posteljnina, odejice in dodatki, manjša omara Hensvik (iz te serije sta imela tudi otroško posteljico), ki jo je imela že Ria, ko je bila še dojenček in jo je Noe podedoval od nje in je dovolj velika za vsa dojenčkova oblačila in obutev, predalnik Malm, v katerem imata spodnje perilo, kopalke, kape in šale, trakove in drobne dodatke, knjižni regal s policami, ki je namenjen knjigam in je najbolj`obiskan` v sobi, visoki predalnik z vstavljivimi plastičnimi košaricami, ki sva jih za popestritev sobe izbrala v zeleni in oranžni barvi, k temu sva prvotno skombinirala še rumeno oranžno blazino, majhne bele blazine z oranžnim vzorcem in ujemajočo posteljnino za oba. Noetova posteljica je od Lip Poljčane in jo je prav tako podedoval od Rie, vzmetnica pa je iz kokosovih vlaken. Riina postelja je sedaj zelo popularna hišica, ki jo je iz smrekovega lesa izdelal mož, vključno s podnicami, vzmetnica pa je iz spominske pene. Ker v otroški sobi nikoli ni dovolj prostora, smo ga pridobili z ljubkimi policami v treh velikostih, dodala pa sva še mizico, ki je v resnici sploh ne uporabljata, ker veliko raje ustvarjata na kuhinjski mizi ali drugi mizici, ki jo imata v dnevni sobi.

20170516_102102

V spletni trgovini WOW! baby imajo še veliko drugih čudovitih izdelkov za dojenčke in malčke, ki so ročno izdelani v EU. Še posebej navdušena sem nad kokonom – gnezdecem, ki je namenjeno novorojenčkom in dojenčkom za spanje in počivanje, ki otroka varuje pred padci ter je prijetno mehko; uporabljate ga lahko v svoji postelji, v zibelki ali otroški posteljici, na tleh, na previjalni mizi, na potovanju, ko otrok zraste pa ga lahko uporabite kot blazino, igralno ali previjalno podlogo ter odejico/ kokonom/ igralno podlogo – gre za veliko okroglo odejico, ki jo lahko priročno zložite v kokon oziroma vrečo za otroka, v kateri je otrok hkrati pokrit in zaščiten, lahko otroka z njo samo pokrijete, lahko jo razgrnete po tleh in služi kot igralna podloga in kasneje samo zategnete vrv, tako se spremeni v vrečo za igrače. Priročna, zelo uporabna, prijetna na otip in topla. Ker nimamo dojenčka, da bi jo testirali sami, sem jo podarila nečakinji, ki jo bo v hladnejših mesecih uporabljala kot nadomestek zimske vreče v vozičku, sedaj pa na njej pase kravice in raziskuje svet okrog sebe; mamica je navdušena nad uporabnostjo te odejice in nad njenim preprostim vzdrževanjem.

Resized_20170511_112117

Po določenem času se vsi naveličamo že poznanih in neštetokrat videnih stvari in zato dobro dene malo spremembe in popestritve, pa četudi je samo nova roža, nova blazina ali malo prestavljeno pohištvo. Zame je pri otroški sobi najbolj pomembno, da je funkcionalna, da ima dovolj prostora za shranjevanje oblačil, knjig, igrač in drugih otroških zadev in da jo otroka soustvarjata, da ni zgolj `izložbena sobica`, kjer je vse lepo postavljeno in pospravljeno, kjer se vse barvno sklada in dopolnjuje, ampak da je to njun kotiček, kjer domujejo stvari in barve, ki so všeč njima, le tako bosta v njej zares uživala. Včeraj ju je navdušila blazina, jutri bo morda igrača, ki jo bosta privlekla iz dna predala in bo po mesecih neuporabe kot bi dobila novo. To je njuno kraljestvo in odražati mora njiju. 🙂

_____________________________________________________________________

Objava je nastala v sodelovanju s Spletna trgovina WOW! baby.

20170516_094223 20170516_095234 20170516_102019 20170516_102031

20170516_092306

Comments

comments


Warning: A non-numeric value encountered in /home/mamint41/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 1008

Komentiraj

Please enter your comment!
Vnesite svoje ime tukaj