Končno – prvič na letalo z otroki

0
Vir: alpetour.si

Pogledam na uro – 00.23. Skoraj tri ure sem brskala med letalskimi kartami in destinacijami.  Kam bi lahko šli drugo leto spomladi na prvo daljše družinsko potovanje? Koliko ur letala sta sposobna prenesti,  če na letalu sploh še nista bila? Ves čas sva nekako odlašala. Ker sta bila premajhna , ker nista veliko spala in bi bili leti naporni, ker bi imeli s seboj preveč prtljage,  ker jima ne bi bilo nič preveč zanimivo, v resnici pa sva imela cel kup izgovorov,  ker enostavno nisva bila pripravljena na ‘hendlanje’ dveh malčkov v nekem ameriškem velemestu ali odročni tajski vasici. Iskreno. Seveda so tudi vmesne, lažje poti,  ampak te so ponavadi zame nesprejemljive.

Zdaj sva se odločila , da sta že dovolj stara.  Sicer imata cel kup fint in trmastih izpadov,  a sta tudi zelo radovedna in si zelo želita leteti z letalom. Kdaj bomo že šli mami? Kdaj bomo leteli z letalom? Končno sem lahko rekla – kmalu. Februarja.

Veš tisto, ko v pol ure najdeš letalske karte, se v službi dogovoriš za dopust in že opraviš nakup? No , tako je šlo danes. Hitro in gladko. Nazadnje sva tako rezervirala Ameriko 6 let nazaj. In takšna potovanja so najboljša. Spontana. Danes zjutraj sem namreč čisto slučajno našla smešno ugodne karte za Berlin (44€ na osebo , odhod iz Gradca –> tukaj ). Z možem obožujeva Berlin. Je lepo, čisto, urejeno in prijazno mesto z veliko zanimivostmi za otroke. Jaz sem ga do sedaj obiskala dvakrat in najin skupni dopust imava v čudovitem spominu. Res je, da bo februarja mrzlo. Najbrž se lahko pripravimo celo na sneg, ampak edino kar šteje je, da gremo z letalom in Berlin je ravno prav oddaljena destinacija, da preizkusimo,  kako se bosta otroka odrezala na letalu. Ura in pol. Še vzletiš ne prav, pa si že na tleh.

V Berlinu bomo preživeli Prešernov dan. Zaenkrat še ne vemo, kje bomo spali, a opcij je dovolj in za te 4 noči bomo že nekaj našli. V glavi že imam seznam aktivnosti,  znamenitosti in zanimivosti in res se že veselim tega izleta. Fernsehturm, berlinski zid in Check Point Charlie, egipčanski muzej, Brandeburška vrata, Legoland, Sea Life, Madame Tausseaud, ZOO, mogoče celo kak dan v Tropical Islandu, Museum Insel in cel kup drugih atrakcij. Vsekakor si želim odkljukati tudi Holocaust Memorial, ki sva ga prejšnjič spustila.

Po turobnem in deževnem ponedeljku, je planiranje potovanja najboljši možen izid. In res sem presrečna, da smo končno plačali letalske karte za prvo družinsko potovanje.  Hkrati pa že oziroma še vedno načrtujem pomladni dopust in kolebam med več oddaljenimi destinacijami. Zanzibar ali Amerika, Šanghaj ali Turčija, Norveška ali Kanarski otoki? Še kar nekaj prijetnega raziskovanja me čaka. Bomo vidli, kam nas zanese pot?

 

Comments

comments

Komentiraj

Please enter your comment!
Vnesite svoje ime tukaj