Sem pri 28ih že stara?

0

10 let mature. 10 let resne zveze. Dva vedno večja otroka in nešteto neprespanih noči.  Gledam svojo fotografijo v yearbooku. Kakšen razigran nasmeh, kakšna napeta koža in iskrive oči. Svetlejši lasje in veliko mlajša jaz. Kdo pa bi uganil, da smo bili dan prej do jutra zunaj, da praktično nismo spali in da ta fotografija ni retuširana, pa vendarle sijem. Pri osemnajstih sem sijala tudi po celem tednu neprespanih noči, zdaj pa vse težje prenašam pozne izhode oziroma prihode domov in jih po delih, vsak dan kakšno uro, not spravljam še dva tedna. Ob desetih zvečer se mi po glavi motata samo še pižama in kavč ali postelja. Še vedno z nasmeškom na obrazu prisluhnem yugo pop rock hitom iz devetdesetih, ki me nostalgično spomnijo na otroštvo. Ko grem ven pa vedno obstajata dve skrajnosti, ali poznam vse pesmi, ki jih vrtijo, čeprav večina v klubu sploh ne ve, kdaj so nastale in si ob njih veselo prepevam ali pa nimam pojma, kakšno milenijsko glasbo vrtijo, ker že kakšnih pet let nisem preklopila na MTV; če to še sploh obstaja. Ko gledam kakšno serijo ugotovim, da tudi jaz ne poznam marsikaterega izraza, ki ga skušajo razvozlati 40+ letne mame in da se mi že zdaj dogajajo povsem iste stvari, ki bi se mi naj sicer šele po štiridesetem. Je to zato, ker sem imela otroke precej mlada? Je to zato, ker sem od sebe vedno zahtevala več od maksimuma in vlagala prav toliko truda in energije? Ali pa je to zaradi biološke starosti mojega telesa, ki je zaradi stresa in hitrega tempa življenja, očitno višja od dejanske in sem posledično jaz starejša?

Nekateri pravijo, da sem zrela, da sem mentalno starejša, jaz pa se pogledam v ogledalo in prekolnem vse tiste gube, ki se veselo rišejo na čelu, ki se režejo okrog ust, čeprav niso smejalne, vse kožne madeže, temne kolobarje pod očmi in upadel tonus in se sprašujem ali bom v štiridesetih, ko bosta otroka že odrasla in bo za mano skoraj 20 let delovne dobe, dobila nazaj sijaj, ki sem ga imela pri 18ih. Ali bom takrat imela čas za kozmetičarko, manikerko, pedikerko, maserko, kisikove maske, diamantne pilinge in anticelulitne obloge, zaradi katerih bom izgledala bolje kot v svojih dvajsetih?

Ko sem bila otrok, so se mi že ženske po tridesetem zdele stare, ko sem začela hoditi v srednjo šolo, so se mi zdele stare ženske po štiridesetem, kakšna tri leta nazaj, so se mi zdele stare ženske po petdesetem, zdaj pa vse bolj razmišljam, da je starost resnično relativna in da v zadnjem času ženske v zrelih letih izgledajo veliko bolje kot vse me mlade, `znanja in nasvetov` polne, izobražene, a utrujene in od stresa zdelane mamice. Toliko stvari hkrati skušamo doseči, tako visoke cilje si postavljamo in tako ambiciozna pričakovanja imamo, da si enostavno ne dovolimo živeti in uživati v življenju. Imamo čas za preučevanje celega kupa študij o vzgoji, cepivih, odraščanju, vplivu vedenja in čustvovanja, o pomenu samostojnosti, izobrazbe, izražanja čustev, o pomembnosti ekološke prehrane, povezanosti z okoljem, individualnosti, spremljamo vse nove trende na področju vzgojnih metod in tehnik, interierja, najbolj priljubljenih slaščic na družbenih omrežjih, najbolj vročih diet, v minuti znamo našteti najbolj priljubljene, najbolj brane, najbolj zanimive, najbolj iskane, najbolj trendi mame, trgovine, revije, spletne strani, bloge in poznamo ponudbo vseh otroških trgovin, a nimamo časa zase, ker si ga preprosto ne vzamemo. Ker se bomo s celulitom, strijami, podočnjaki, pigmentnimi znamenji in gubami ukvarjale, ko bomo imele čas za to, zdaj so na prvem mestu materinstvo, vzgoja, služba, milijon drugih stvari in mož. Namesto, da bi se zdaj negovale in preprečevale starostne nevšečnosti, jih samo pridno skrivamo. Vsako novo gubo prekrijem s še malo dodatnega pudra in za povečan kolobar pod očmi uporabim še malo več korektorja in osvetljevalca. A tako ne bo šlo v nedogled.

Kdor se želi počutiti in izgledati dobro, mora vase vlagati in to ne pomeni samo denarja, še manj kakšne lepotne posege, temveč predvsem čas in ljubezen do sebe. Jaz sem se z dejstvom, da imam gube, sprijaznila že nekaj let nazaj. V največji meri je za to kriva moja obrazna mimika, s katero si delam bolj škodo kot korist; kaj hočem, pač intenzivno in jasno izražam svoja čustva, predvsem tista negativna, delno pa tudi pomanjkljiva nega kože na obrazu, ki je v večji meri odvisna od mojega trenutnega razpoloženja; včasih jo pozabim namazati, včasih se mi celo ličil ne ljubi povsem očistiti, do mask ali podobnih hranilnih zadev pa sploh ne pridem. In zato že nekaj časa, kakšni slabi dve leti uporabljam različna sredstva proti gubam in staranju, ki jih vsake toliko časa menjam, redno testiram kakšno novo in skušam najti tisto, ki bo najbolj optimalno zame; kar pomeni sprejemljivo ceno, malo dela in odličen učinek.

Zadnji mesec sem testirala Melvitin Oljni serum za mladosten videz, zvezdo kolekcije  Argan Concentre Pur, ki je zgolj en izdelek iz istoimenske kolekcije izdelkov pomlajevalnih formul z najvišjo koncentracijo ekološkega arganovega olja in vsebuje 255 kapljic arganovega olja. Melvita je že več kot 25 let strokovnjak za arganovo olje in tako so za optimalen učinek v sodelovanju z Valerie Paint, strokovnjakinjo za masažne tehnike in organsko nego kože, razvili tudi prav posebno tehniko nanosa oljnega seruma, ki si jo lahko ogledate tukaj. Pri uporabi sem upoštevala vse dragocene nasvete in namige, saj se mi zdi sicer uporaba brezpredmetna in gre zgolj za potrošnjo kvalitetnega izdelka brez pravega učinka. Po mesecu uporabe lahko potrdim, da olje omamno diši, da daje koži čudovit lesk, da je nežno in svilnato na otip in da ne pušča mastnih madežev. Moje `grimasne` gube na čelu sicer niso izginile, so pa manj izrazite in moja koža je po redni uporabi bolj napeta, bolj voljna in bolj elastična. Brez težav lahko nanesem puder in ostala ličila, pa se le-ta ne svaljkajo, ne izgubijo na obstojnosti in so še vedno dovolj prekrivna. Zelo všeč mi je steklenička, ki omogoča natančno doziranje in daje oljnemu serumu poseben luksuzni pridih; saj vemo, po kapljicah se dozirajo le najboljše in najdragocenejše tekočine. Kljub redni uporabi, sem ga po mesecu dni porabila približno polovico, kar kaže na to, da gre za izdaten in hranilen izdelek, dejanski strošek pa je, glede na ceno 46,80 eur, dobrih 20 eur na mesec, kar je veliko manj kot ena kisikova maska. Vsekakor priporočam!

Mogoče nimam časa za redne obiske kozmetičarke, za takšne in  drugačne maske, obloge in nege, ki bi zadostile mojim (pre)mnogim zahtevam in potrebam, a lahko si vzamem nekaj minut dnevno in kvalitetno poskrbim zase. To znam, to zmorem in to si lahko privoščim, tako časovno kot finančno. In če je vsakodnevna nega pravilna in kvalitetna, bodo učinki čez deset let enaki, kot če bi redno hodila h kozmetičarki. Ker pri 28ih še nisem stara in ker hočem pri 40ih še vedno izgledati mlada.


________________________________________________________________________

Objava je nastala v sodelovanju z Melvita.

Comments

comments


Warning: A non-numeric value encountered in /home/mamint41/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 1008

Komentiraj

Please enter your comment!
Vnesite svoje ime tukaj