Čudežni črni prah

0

Vsako jutro ob 5.02 ali 5.05 prilezem v kopalnico in prav vsako jutro je enako. Če ne bi otroka poskrbela za malce dinamike in jutranjih presenečenj, bi bila najbrž kar prehitro urejena in bi kmalu ugotovila, da se lahko v resnici kasneje zbujam. Zame se vsako jutro začne z jutranjim urejanjem. Brskam po nabito polni omarici z ličili in kozmetiko in si umivam lase, medtem pa kuham ajdovo kašo, v vrečko zlagam sadje, brskam po omari, kaj bom imela oblečeno in v kopalnem plašču tekam po stanovanju. Če se zvečer bolj kot želva pomikam med prostori, sem zjutraj vsekakor podobna antilopi. Poskakujem, vsakih 5 minut pogledujem na uro, zadnji trenutek še oblačim otroka in se, že oblečena v plašč, še dišavim. Samo 15 ur je med jutrom in večerom, pa sta si po dogajanju tako različna, a vendarle imata eno skupno točko – moj čas pred ogledalom.

Ne moti me, če mi Noe dela družbo, ko sedim na stranišču ali me Ria kuka, ko se tuširam, ne moti me, če se igrata z mojim nakitom, medtem ko se oblačim ali če mi iz krožnika izmikata zajtrk, moti pa me, če želita pritegniti mojo pozornost med urejanjem pred ogledalom. To je tistih 15 minut zjutraj in zvečer, ki jih želim preživeti v miru, a ravno ta del je običajno najbolj zanimiv. Opletata s čopiči, vonjata kreme, tiščita prste v ličila, odpirata šminke in pri vsem skupaj drug drugega veselo spodbujata. Večina teh izdelkov ni zanju, ker so obarvani, pretirano odišavljeni, ker niso primerni za otroke, ker lahko dražijo kožo ali oči, a vendarle vsako jutro in vsak večer uporabim tudi izdelke, ki jih sedaj veselo uporabljata tudi onadva.

Zadnjih nekaj tednov uporabljam izdelke Karbonoir, in sicer naravni deodorant, sredstvo za beljenje zob – aktivirano oglje iz kokosovih lupin ter trdo milo z aktiviranim ogljem. Zadnje leto ali dve se vse bolj poslužujem naravnih, nekompleksnih in čim bolj vsestranskih kozmetičnih izdelkov, ki ne vsebujejo škodljivih sestavin, ki se lahko uporabljajo za več delov telesa, ki so nežni in prijazni do kože, ki so prijazni do okolja, ki vsebujejo čim več naravnih sestavin in ki nadomestijo celo vrsto različnih izdelkov, ki zavzemajo ogromno prostora v omari in za katere zapravim veliko denarja, a jih v resnici potem sploh ne koristim. Ker se mi ne ljubi, ker jih je preveč in ker ima vsak svoj način uporabe. Koža je največji organ in njena funkcija niti približno ni zgolj estetska, ima zaščitno funkcijo in varuje naše celotno telo, sodeluje pri dihanju in potenju in ima še celo vrsto drugih pomembnih nalog, zato moramo nanjo paziti in jo negovati. Če bi vam povedala, da gre vse kar daste na svojo kožo v vaše telo prav tako kot če bi to isto stvar pojedli – bi jo še vedno nanesli na kožo? Si predstavljate, da bi pojedli peno za britje ali da bi spili koktajl iz krem, ki jih vsak večer nanašate na obraz?Izdelki Karbonoir vsebujejo aktivno oziroma aktivirano oglje, gre za prah iz kokosovih lupin, ki ga obdelava na visoki temperaturi aktivira in se uporablja tako v zdravstvu kot v wellnessu, saj ima negativen električni naboj in tako privlači pline in škodljive snovi s pozitivnim električnim nabojem, ki jih absorbira in se skupaj z njim izločijo iz telesa. Aktivno oglje uničuje strupe in druge škodljive snovi, deluje očiščevalno, je koristno pri odpravljanju `mačka` , znižuje holesterol, odpravlja napihnjenost, pomaga pri preprečevanju kariesa, odstranjuje fluorid in ima še cel kup drugih pozitivnih lastnosti, zato ni čudno, da je koristno tudi za čiščenje zob, kože in telesa na splošno. Odpravlja kožna vnetja in uravnava pH, sodeluje pri obnavljanju celic in zaščiti kože ter razstruplja.

Vsi trije izdelki so izvrstni, a če bi morala izbrati svojega najljubšega, je to trdo milo z aktiviranim ogljem. Odkar sem imela pri 15 letih borelijo in sem kot posledico prebolele bolezni dobila po telesu pigmentna znamenja s srebrnim leskom, ki jih ne znajo odpraviti ali pozdraviti in se pojavijo brez vzroka ali kakšne obrazložitve ter jih imam vse več, se trudim za kožo res skrbeti. Nenehno se mažem, saj so ti madeži na izsušeni koži še bolj vidni, poleg tega me koža na teh predelih skeli in srbi in moram uporabljati čim bolj naravna in mastna mazila. Kožo dodatno izsušujejo tuš geli, pilingi za telo, kopeli in drugi podobni izdelki, kar situacijo samo slabša. Karbonoir milo pa je dovolj nežno do kože, da je ne izsušuje, temveč uravnava pH, da kožo nežno čisti in celo pomaga pri obnavljanju kože, poleg tega čudovito diši. Večina meni, da je zaradi svojih lastnosti samo za čiščenje obraza, v resnici pa je primerno tudi za vsakodnevno tuširanje, umivanje las in celo odstranjevanje makeupa – rahlo zmočim krpico ali gobico za umivanje obraza, nanjo natrem milo in odstranim ličila; odličen nadomestek gela ali olja za odstranjevanje ličil, saj hkrati odstranite ličila ter očistite kožo. Uporabljata pa ga tudi Ria in Noe. Ker obožujeta kopanje, jima zvečer v banjo nalijem vodo, ju pošteno namilim in potem se v tej kopeli namakata.

Milo sem si jaz kar nekako prisvojila in ga delim samo z otrokoma, medtem ko deodorant in sredstvo za beljenje zob uporabljava oba z možem, pa tudi otroka. Sredstvo za beljenje zob je aktivirano olje iz kokosovih lupin – suh prah črne barve in je odlično za beljenje zob, saj odstranjuje nečistoče, preprečuje nastajanje kariesa, odstranjuje zobne obloge in povsem naravno ter veliko manj agresivno kot belilna sredstva, beli zobe – ne vem ali je to zaradi kontrasta med črnino paste in belino zob, a zobje se mi dejansko zdijo bolj beli. Jaz pa prah uporabljam tudi kot hitro masko za obraz, ki jo nato sperem z milom.

Najbolj od vseh izdelkov vsekakor diši deodorant. Nimam pojma, koliko strupenih snovi si v vsem svojem življenju našpricamo na pazduhe, a dejstvo je, da je to eden najbolj občutljivih delov telesa, saj gre za stičišče žlez, poleg tega zaradi žlez lojnic v telo brez težav prehajajo vse snovi, ki jih nanesemo na kožo, pri ženskah pa so pazduhe tudi neposredno povezane z dojkami in mlečnimi žlezami, zaradi česar bi morale biti ženske pri nanašanju deodorantov še posebej previdne. V deodorantih je običajno cela vojska škodljivih kemikalij, ki uravnavajo pH kože, ki preprečujejo neprijetne vonjave, ki zmanjšujejo potenje, ki preprečujejo nastajanje madežev na oblačilih, ki izsušujejo kožo in jo zelo rade tudi dražijo. Poskusite si pobriti pazduhe in takoj nato nanesti navaden deodorant – od pekočega skelenja se vam bodo orosile oči. Ker je zame to najboljši pokazatelj kvalitete in nežnosti deodoranta, sem prav tak test naredila z deodorantom Karbonoir, ki kože ni dražil. Zato dovolim, da se z njim mažeta tudi Ria in Noe. Ker je izdelan iz povsem naravnih sestavin, ni škodljiv za telo, ne škodi organizmu, ne onesnažuje okolja, ker je trden, ne vpliva na zmanjševanje ozona kot deodoranti v spreju in prav tako ne pušča madežev na oblačilih. Čudovito diši in včasih si ga za boljše razpoloženje čisto malo nanesem na notranjo stran zapestja. Samo toliko, da me vsakič, ko roke približam nosu, preseneti prijetni vonj.Z enim milom lahko nadomestiš gel za tuširanje, šampon za lase, kopel, piling za telo, čistilno mleko za obraz in odstranjevalec ličil, saj je res vsestransko in primerno za celo družino, celo za dojenčke kot trdo milo za čisto prva kopanja. Poleg tega ogromno zadovoljnih uporabnikov deli svoje izkušnje o tem, da pomaga pri dermatitisu, lišajih, problematični koži, da blaži luskavico in še in še. Absorbcijske sposobnosti aktivnega oglja so tolikšne, da je bolniku, ki je zaužil živosrebrov klorid, rešilo življenje, saj je nase vezalo živo srebro. Prav neverjetno, kajne? Povsem naravno, a tako zelo učinkovito. V teh nekaj tednih redne uporabe je postalo stalnica v našem vsakdanu in prepričana sem, da bomo izdelke uporabljali tudi v bodoče. Zelo všeč mi je namreč, da so izdelki ne samo naravni, kakovostni, estetski in dišeči, temveč, da dejansko koristijo zdravju in učinkujejo. Razstrupiti svoje telo je dandanes skoraj `misija nemogoče` in če obstajajo izdelki, ki vlivajo vsaj malo upanja, jih je vsekakor vredno preizkusiti. Jaz vam Karbonoir toplo priporočam!

____________________________________________________________________

Objava je nastala v sodelovanju s Karbonoir.

Comments

comments


Warning: A non-numeric value encountered in /home/mamint41/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 1008

Komentiraj

Please enter your comment!
Vnesite svoje ime tukaj