Jesenska senzorična vrečka ali piši/briši tabla

0

Glede na to, da imamo že od srede na obisku trebušno virozo in ta očitno še vedno ne misli oditi, je vsakih 15 minut miru dragocenih; takšnih, ko se lahko v miru vsedeš in ti otrok ne visi nenehno na nogi, na hrbtu ali kriči. Ker je Noe za različne ustavrjalne projekte, kjer so snovi neprimerne za vnašanje v usta ali dražeče, še premajhen (vse pač roma v usta), se zadnje čase poslužujemo različnih senzoričnih igraš in projektov in  ustvarjanja z naravnimi izdelki in živili.

Danes smo počeli nekaj super enostavnega in zabavnega. Narejeno je v 3 minutah in zagotavlja vam vsaj 15 minut miru, pri večjih otrocih še več, ker se ne naveličajo tako hitro.

Danes sem izdelala jesenske senzorične vrečke ali domače piši/briši table.

Potrebujete:

sezonsko rastlinje, cvetove, plodove; glede na to, da je jesen, sva midve (čeprav v dežju) nabrali različno listje v različnih barvah, želod, okrasne jagodke in druge plodove

1,5dl belega olja

jedilno barvo

vrečko za zamrzovanje na zadrgo (3l)

po želji: bleščice

Vrečke sem kupila v Lidlu, za te vem, da so res kvalitetne; zadrga zelo dobro tesni in popolnoma nič ne prepušča, ni je enostavno odpreti, poleg tega ima za zapiranje hakelček, pa tudi vrečke so debele in dovolj kvalitetne za takšno aktivnost in tudi poceni.

Jedilno barvo, lahko je tekoča, v prahu ali gelu, zmešajte z dvema žlicama vode. V vrečko nalijte olje in prilijte obarvano vodo, naredili se bodo obarvani mehurčki; olje in voda se nanreč ne mešata. Nato lahko po želji dodate bleščice.. Iz vrečke previdno iztisnete zrak (lažje je, če jo imate ves čas v vodoravnem položaju) ter vanjo naložite listje in plodove. Vrečko zaprete in senzorična igrača je narejena.

Če želite lahko vrečko namesto z jesenskimi listi in plodovi napolnite z gumbi in lesenimi kroglicami, s kamenčki in peskom, s školjkami in perlicami, s cvetjem, koščki sadja in poletnim listjem, lubjem, vejicami ipd. Vsebino lahko prilagajate letnim časom ali interesom otroka. Fantkom lahko daste vanjo matice in druge tehnične zadeve, ki pa ne smejo biti ostre, da vrečke ne preluknjajo.

Če želite namesto senzorične vrečke narediti domačo in naravno piši/briši tablo, v vrečko z oljem in barvilom enostavno ne dodate vsebine, torej plodov, listja in ostalega. Vrečko zaprete in dobro premešate. Barva se bo razbila na drobne mehurčke in se pomešala z oljem, tako bo vsebina vrečke bolj enotne barve. Če otrok s prsom vleče po vrečki, zlahka ustvarja različne risbe, vzorce in oblike (vrečka mora biti položena na ravno podlago, da se fino oprime podlage).

Sila enostaven ustvarjalni projekt in zanimiva igrača, ki je povsem naravna in otrokovemu zdravju neškodljiva; četudi se vsebina razlije, ni strupena, vendar te vrečke resnično in preverjeno dobro tesnijo – tudi pri enoletnikih, poceni in drugačna. Če zagotovi vsaj 15 minut miru, je vredno.

Imejte prijetno ustvarjalno soboto.

20161112_122514 20161112_122610 20161112_122622 20161112_124823 20161112_125913 20161112_125907 20161112_130004 20161112_130547

 

Comments

comments


Warning: A non-numeric value encountered in /home/mamint41/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 1008

Komentiraj

Please enter your comment!
Vnesite svoje ime tukaj