Ko najdeš motivacijo, je uspeh zagotovljen

0

Jaz sem zagotovo oseba, ki zna najti največ izvirnih in resničnih izgovorov, zakaj je zame telovadba nemogoča; vse od pomanjkanja časa, lakote in pomanjkanja kondicije, do sitosti, utrujenosti in `tistih dnevov v mesecu`. Enkrat sem preveč lačna in drugič preveč sita, enkrat sem imela prenaporen dan in drugič mi primanjkuje energije, enkrat imam veliko dela in nujne opravke in drugič sem prehlajena. Če bi morala spisati 100 argumentov, zakaj ne morem telovaditi, bi jih zagotovo brez težav našla.

Končno pa je bil potreben samo en dober razlog, da sem resno zagrabila in začela trenirati; morje, ki se nezadržno približuje in ko sem gledala svoje slike izpred 5 let, mi je postalo jasno, da je čas, da se spet discipliniram. Nimam želje shujšati, le preoblikovati telo in učvrstiti mišice, zato se tudi ne tehtam, največja razlika se itak opazi na oblačilih. Čeprav se v svojem telesu povsem dobro počutim, sem mnenja, da mi boljša splošna telesna pripravljenost ne bi škodovala, saj bi se zaradi tega tudi sicer boljše počutila; telo je v primeru dobre fizične pripravljenosti in kondicijske zmogljivosti stabilnejše, odpornejše, močnejše in gibkejše, poleg tega pa se dvigne nivo energije, hormona sreče in se okrepi imunski sistem in prav tega si želim. Ožji pas in čvrsta zadnjica so, seveda, čisto postranskega pomena. 😉

V 5 dneh sem s povsem normalno prehrano izgubila 4cm v pasu, rezultati pa so opazni tudi na stegnih in zadnjici. Kako? Z vadbo Focus T25, o kateri sem pisala že pred časom in, ki sem jo redno delala tudi v času Tummy Tea Tox tretmaja (več o njem si lahko preberete v tej objavi) in z njo optimizirala učinke detoksikacijskega paketa, ki resnično pomaga, ki poskrbi za raven trebuh in boljše počutje, ki te navda z energijo in uredi prebavo, hkrati pa so izdelki povsem naravni in okusni. V desetih dneh (drugi polovici tretmaja) sem takrat izgubila 4kg, imela sem več energije, moj trebuh je bil raven in zjutraj sem brez težav zgodaj vstajala, vendar sem, ko sem zaključila z detoksikacijo, zaključila tudi z vadbo. Sedaj pa sem vadbo dvignila na višjo raven in podvojila vložek, kar pomeni, da vadim dvakrat na dan pet dni v tednu; vsako jutro in vsak večer 25 minut aktivne vadbe za celo telo, ki vidno topi maščobe in učvrsti mišice. V petih dneh sem oddelala dva tedna vadbe in čutim vsako mišico v telesu, zavedam se vsakega giba in šele zdaj vidim, da je vsak korak in priklon resnično fizični napor. Počutim pa se odlično; brez bolečin, brez `musklfibra`, brez utrujenosti.

Sestavila sem si plan vadbe, vse tja do morja, do zadnjega dne in se ga bom 100% držala; od ponedeljka do petka treniram dvakrat na dan, čez vikend počivam, a glede na to, da mi je vadba, ki sem jo včasih sovražila, začela ustrezati, se lahko zgodi, da bodo postali aktivni tudi vikendi. Za vse, ki ne veste kaj je Focus T25intenzivna 25 minutna dnevna vadba, ki aktivira vse mišice v telesu in zagotavlja odlične rezultate. Sestavljena je iz treh delov Alpha, Beta in Gama, znotraj vsakega izmed njih pa je pet različnih vadbenih sklopov; Alpho sestavljajo cardio (kardio vadba za celo telo), speed 1.0 (kardio vadba s poudarkom na hitrosti) , total body circuit (vadba, kjer so aktivirane vse mišice v povezavi s kardio vadbo), lower focus (pudarek je na spodnjem delu telesa, noge in zadnjica) in ab intervals (intenziven trening za trebušne mišice in hrbtne mišice, ki dajejo telesu pokončno držo in stabilnost). Beta in Gama sta nato nadgradnji Alphe, ki je nekakšna osnova, s katero pridobimo večjo stabilnost, moč in prožnost telesa ter okrepimo mišice. Težko rečem, katera vadba iz Alpha sklopa mi je najljubša, najbrž speed, a brez težav povem, katera mi je najmanj ljuba – ab intervals, ker so vaje za trebušne mišice res intenzivne in naporne in tudi najbolj boleče; jaz pa ne znam delati polovičarsko in grem vedno na polno.

Šele po nekaj dneh je učinek res pravšnji; po prvem dnevu se običajno pojavijo bolečine v mišicah, po dveh dneh se pojavi utrujenost, po štirih dneh pa se začneš zavedati svojega telesa, postajaš močnejši in delaš vse bolj kvalitetno in intenzivno, zagnano in predano in takrat postane vadba zares prijetna. Ne bom rekla, da se z veseljem odpravim v klet in `odšvicam` svojih 25 minut, a se po vadbi počutim polna energije, zagnana in sveža. Najtežje se je spraviti k stvari, ko enkrat začneš, pa bi samo nadaljeval. In potem se pojavi tisti občutek, da če en dan ne boš oddelal treninga, da se bo cel sistem porušil, da bo šel vložen trud v nič, da bo en dan izničil tedne garanja in si bo telo vzelo `dopust`. To je miselnost, s katero se sama še vedno borim in to brez težav priznam, hkrati pa sem človek, ki si želi rezultatov takoj, ker me le rezultati motivirajo za naprej in prav zato sem trening podvojila, da bodo rezultati hitreje vidni in motivacija še večja.

Kar me najbolj čudi je, da se je z vadbo povečal tudi obseg mojih stegen in zadnjice, ki so sicer že vidno čvrstejša, a tudi malo obsežnejša. Razlog je seveda v rasti mišic in pridobivanju mišične mase, z vadbo se mišice preoblikujejo in učvrstijo in posledično se spremeni tudi oblika telesa; razlika med pasom in boki je tako še večja in bolj vidna, kar je tudi vizualno lepo.

Žal mi je, da nisem tako intenzivno trenirala že takrat, ko sem bila na detoksikaciji, potem bi bil učinek zagotovo še boljši. Prvič v življenju lahko rečem, da mi telesna vadba ni mučna, da me potenje ne spravlja ob živce in da so učinki zares vidni in to me motivira. Mogoče pa se bom le opogumila in vam pokazala kakšno slikco z morja v kopalkah. 🙂

Comments

comments

Komentiraj

Please enter your comment!
Vnesite svoje ime tukaj