Stvari, ki jih na morju ne boš potrebovala, če si mama

0

Tole pakiranje mi že nekaj dni preganja misli in kvari dobro voljo. Včasih sem čas pakiranja oboževala; velik kovček, 23 kg samo zame, jagodni izbor vsebine moje omare, vsa najboljša kozmetika, tri torbice in dva cekarja, kombinacij za dva tedna, cel kup knjig in ena vrečka nakita – imela sem cel dan časa in ko sem kovček zaprla, je bila zame zgodba končana. Bila sem pripravljena na pot.

Danes pa je zgodba bistveno drugačna. Dva dni pakiram otroške stvari, brisače, zdravila in igrače in v zadnje pol ure zlikam, zložim in zmečem v kovček še stvari za naju. Zato letos nisem pisala seznama, kaj vse moram vzeti s seboj, temveč seznam `pozabi` (stvari, ki jih ne bom potrebovala):

Pozabi toaletno torbico polno ličil, itak jih ne boš potrebovala, ker se ne boš imela časa naličiti, ker ti bo tako vroče, da ti bo pot vse `izmil` in ker itak ne boš šla nikamor, kjer bi morala biti posebej urejena.

Pozabi bela in vsa druga svetla oblačila, ker bodo že po pol ure zapackana z blatom, peskom, čokoladnimi odtisi, curki stopljenega sladoleda in paradižnikovo omako od pice.

Pozabi klobuke s širokimi krajci, ker so preveč zanimivi za otroške rokice, ker ti bodo zastirali pogled in onemogočali oprezanje za otroki in ker bodo klobuki itak več počivali na blazini kot sedeli na glavi; tekati za otroki in biti lepa hkrati je včasih pač nemogoče, še posebej ko piha veter in gre klobuk po svoje.

Pozabi majhne torbice, v katere lahko stlačiš le mobitel, ker imaš s seboj vedno še steklenico z vodo, paket papirnatih robčkov, za vsakega otroka eno igračo, kakšen prigrizek, sončna očala cele družine, rezervne plenice in vlažilne robčke in konec koncev je ta torbica manjša od tvoje denarnice.

Pozabi na mini krila in visoke pete, ker je tekanje za otroki včasih bolj podobni maratonu kot elegantnemu sprehajanju po rivi in zagotovo si ne želiš, da bi ti pod krilo videlo pol mesta ali da bi se peta zataknila v špranjo med granitnimi kockami.

Pozabi na velike viseče uhane in ogromne `statement` ogrlice, ker se bodo v njih ves čas zapletale otroške roke in ker je mamin nakit vselej veliko bolj zanimiv od kakršnekoli igrače, tudi tiste svetlikajoče, vrteče, ki ste jo pravkar kupili na stojnici.

Pozabi na lahkotno, izobraževalno ali `sočno` poletno čtivo, vse kar boš držala v rokah bodo otroške slikanice, zbirke pravljic, kartonke z ugankami in celoten asortiman napihljivega programa za otroke. Mogoče boš za nekaj minut prijela v roke svoje čtivo, a bo to bolj ali manj le prelaganje iz mize na posteljo, s posteljo v omaro in po treh dneh nazaj v kovček; itak ne bo prišla na vrsto.

Pozabi na nežno in počasno mazanje s kremo za sončenje; z otroki je to vselej ekspresno in površno opravilo zadnjo minuto pred skokom v vodo, ko še ves bel od kreme, ki se sploh še ni vpila v kožo in jo bo voda takoj sprala, odkoraka na konec pomola in ti kot nora tečeš za njim. Pozabimo, da si še v obleki, da sploh nisi namazana in imaš na nosu sončna očala, blazine pa so še vedno zvite v rolo in brisače še vedno v torbi.

Pozabi na super moderno in lepo torbo za plažo, sploh če misliš, da bo ena dovolj; realno potrebuješ vsaj tri – eno za brisače, eno za kreme, prigrizke, pijačo in oblačila in eno za igrače in poleg tega še štiri dodatne roke za blazine, plavutke in napihljive živali.

Seznam stvari zase sem s temi dejstvi tako zelo oklestila, da čisto zadostuje, če spakiram dvojne kopalke, obleko za plažo, dvojne kratke hlače, tri majice, eno lepšo obleko, sandale in natikače. V celem tednu najbrž še tega ne bom oblekla; prvič, ker se ne bom imela časa ali se mi ne bo ljubilo preoblačit in drugič, ker itak ne bomo prišli dalje od plaže in igral v naselju, za tisti en ali dva izhoda v mesto, pa ena obleka povsem zadostuje (saj nihče ne bo opazil, da sem dvakrat isto oblečena).

Moj seznam se je skrčil na tri alineje, otroški pa podaljšal na celo stran. Ona dva rabita za vsak dan tri majice in dvojne hlače, pa še dolge stvari, zaprto obutev, tri pare sandalov in tri klobuke. In seveda pet kompletov `za lepše`, ker četudi mene ne bo nihče opazil, njiju zagotovo bo. Kaj več o tem, kaj vse potrebujeta otroka, pa v jutrišnji objavi. 😉

20170615_102613

Comments

comments


Warning: A non-numeric value encountered in /home/mamint41/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 1008

Komentiraj

Please enter your comment!
Vnesite svoje ime tukaj