Vsako leto rečem, da bom vzela manj, pa vzamem še več

0

Zadnja leta se pakiranja vedno lotevam tam, kjer najbolj `boli` oziroma s stvarmi, ki mi vzamejo največ časa – za otroka. Včasih sem zelo vestno pisala sezname, jih po celem stanovanju nosila s sabo in kljukala vse kar že imam spakirano, obkrožala vse kar še je potrebno urediti (zlikati, oprati, poiskati) in prečrtavala vse, za kar sem se v zadnjem trenutku odločila, da ne potrebujem. Zadnja leta si seznamov ne pišem več. Na listek napišem: oblačila, igrače, knjige, zdravila, kozmetika, dokumenti in elektronika in se lotim dela.

Najprej zavijem v otroško sobo, odprem omare in začnem s pakiranjem. Enostavno pogledam, kaj vse bosta potrebovala, kaj vse bi jima lahko prišlo prav, kaj vse bomo vzeli za rezervo in kaj bomo vzeli za primer slabega vremena in zložim v kovček. Medtem seveda naredim še manjšo selekcijo omare, izločim vse, kar sta prerastla in lepo zložim vse kar je v omari ostalo. Tako preživim pol dneva in ko se mi zdi, da sem končno opravila, kovčka ne gre zapreti. Vedno ista zgodba. Ker čeprav vsakič rečem, da bom tokrat vzela manj, na koncu vzamem še več – za vsak slučaj.

Tista majčka z naborki je enostavno prelepa, da bi jo pustila doma in k jeans kratkim hlačam najlepše paše bela srajčka. Za punčke nikoli niso dovolj samo kratke hlače in majice, obvezno potrebujejo še krilca, oblekce, pajkice za primer slabega vremena in še spodnje dele trenirk, v primeru da bo res hladno. Potem so tukaj še majice z dolgimi rokavi, pa tunike in tanke ter seveda debelejše jopice. Na vrh pa še softshell, če bo res močno pihalo. K lepim oblekcam gredo lepi sandali, k športnim oblačilom gredo športni sandali in potem so tukaj še obvezni teniski in natikači za na plažo. Pižami vedno raje vzamem dve, za hči je to spalna srajčka in dvodelna kratka pižama, vselej pa tudi še toplejšo različico, ker so lahko noči na morju precej hladne in slamnate hišice niso ravno toplotno izolirane, pa tudi klime in radiatorjev ni v njih. Še gumice za lase, špangice, obroč s cvetjem, cel kup raznoraznih kopalk (najbolj všeč so ji tiste z `zizntregarjem`), spodnjega perila in obveznih kopalnih brisačk, ki jih uporabljamo namesto kopalnega plašča in jih imata oba zelo rada.

Pakiranje za fante je bistveno enostavnejše. Nobenih oblek, kril, tunik in takšnih ali drugačnih sandalov, pasov, nakita, gumic in trakov. Kratke hlače in majice, pa vendar tudi to ni tako enostavno kot se sliši. Bombažne kratke hlače so meni najljubše, ker so mehke in zračne in so hkrati športne in malo bolj `fensi`, potem pa so tukaj še šuškave kratke hlače, ki jih lahko po mili volji umaže, ker gre z njih vse dol in so hkrati primerne tudi za v vodo ter jeans in platnene kratke hlače, ki so primerne za večerne sprehode v mesto, fine večerje, raziskovanje obmorskih mest. Z enih hlač cela filozofija; vem ja, ampak mame me razumete, vem da me. Pri majicah ne kompliciram, spakiram enostavno vse, no, skoraj vse; za sedem dni dopusta je to dvakrat toliko majic, ki so v vseh barvah, od vseh odtenkov bele, sive in črne, do barvnih in živahnih s potiskom avtomobilov, letal, bagrov in dinozavrov. Tiste črne z belim motorjem nisem vzela, ker bi jo imel oblečeno vsak dan, vseh sedem dni – obseden je z njo in vsako jutro jo išče po predalu. Na srečo ne rabim kolebati med pajkicami, trenirkami in tričetrt legicami, spakiram tri spodnje dele trenirk, dve športni jopici in eno malo bolj modno, trojne kopalke, nekaj spodnjega perila in softshell. Temu dodam še ene športne in ene lepše sandale, za vsak slučaj še ene pohodniške, teniske in natikače. Koliko enostavnejše je življenje moških, ker so jim prihranjene večne dileme izbiranja oblačil; a hkrati tudi bolj dolgočasno (hihihi 🙂 ).

Iz vsega kar sem pobrala iz omar začnem sestavljati kombinacije, izločam odvečno, neprimerno, neujemajoče in čeprav se mi zdi, da sem letos vzela neprimerno manj oblačil in sem se dela lotila veliko bolj premišljeno, je kovček totalno nabit. V špranje in prazne vogale tiščim nogavice, kopalke in spodnje hlačke, prelagam sem in tja, na koncu na vrh zložim še brisače, sedem na kovček in ga mukoma zaprem. Uf, cela mokra si oddahnem. En je, en me še čaka in naj ga pred ciljem nihče ne odpira!!! Zato so ponavadi totalno nabasani še vsi zunanji žepi (ker kovčka, ko ga zaprem, ne odprem več).

Vse ostale otroške stvari, ki ne sodijo v kategorijo oblačil, gredo v eno izmed dodatnih torb. Tokrat so to knjige Zlata mačja preja, Medvedi in medvedki in Medvedki sladkosnedki, dva zvezka za risanje, peresnica z barvicami in pisali, družabna igra štiri v vrsto, spomin, Črni peter (klasičen in v Frozen izvedbi), maska za potapljanje, ogromen napihljiv flamingo in samorog in rokavčki za plavanje. Pa seveda za vsakega dva klobuka in ena športna kapa.

5 ur sem porabila za pakiranje dveh kovčkov – v velikem so otroške stvari, v manjšem so najine stvari, enega toaletnega kovčka – kozmetiko smo letos pakirali v družinski verziji: skupen tuš gel, skupen šampon, skupna krema za sončenje (nobene otroške verzije in odrasle verzije) in treh dodatnih torb.

Spakirano je, v avtu je in mi smo pripravljeni na štart. V tem trenutku se bolj kot s prtljago, ki je zložena v avtu in ki jo bomo morali na cilju prenesti do svoje hišice (upam, da ne bomo hodili petkrat), ubadam z gnečo na cesti, morebitnimi zastoji in čakanjem na mejnem prehodu. Resnično mi ni do več urnega čakanja z dvema nestrpnima otrokoma v avtu, zato držite pesti, da se bomo uspešno ognili vsem morebitnim nevšečnostim.

Naj se dopust začne!

P.S.: O hišicah, lokaciji, hrani in dogajanju pa sproti! (Četudi ni elektrike in luči.):)

20170616_093433

Comments

comments


Warning: A non-numeric value encountered in /home/mamint41/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 1008

Komentiraj

Please enter your comment!
Vnesite svoje ime tukaj