Vedno te bom imela rada

0
Vir: motherhoodtherealdeal.com

Slišala sem nešteto pripovedi o tem, da je ljubezen do otroka neskončna, vsemogočna in brezpogojna, a jim, dokler nisem postala mama, nisem čisto zares verjela. Pravzaprav si nisem mogla predstavljati, kakšen občutek je to in koliko odgovornosti prinese ta neskončna ljubezen. Spraševala sem se ali materinske ljubezni res nič ne more prizadeti, zmanjšati ali okrniti in dobila odgovor v trenutku, ko sem v roke prijela svoj mali zaklad. Materinska ljubezen je nenehno na preizkušnji, a je prav zaradi tega tako iskrena, globoka in neomajna. Ne glede na to, kolikokrat bomo morale zamižati na eno ali obe očesi, ponoči vstati, koliko solza potočiti, koliko krat se bomo morale spotiti, koliko krat bomo od kričanja izgubile glas, kje vse se bomo znašle v neprijetnih situacijah in zaradi česa vse, se bomo spraševale ali počnemo prav. Še vedno smo predvsem in zelo rade mame. In tebe drobno dete, bom vedno imela rada.

Tudi, ko mi mesece ne boš dovolil spati in boš zasedel vso mojo posteljo, jaz pa bom zaradi tega utrujena in nejevoljna.

Tudi, ko mi boš s svojim jokom in trmo pokvaril zgodnje jutro, kljub temu, da sem ti želela v vsem ustreči samo zato, da bi bilo vsaj eno jutro v tednu mirno.

Tudi, ko boš razmetal celotno stanovanje in v treh minutah moje odsotnosti z odtisi rokic popleskal stene.

Tudi, ko boš svoja čustva namesto z besedami izrazil z jezo in udarci in se bom spraševala, kje sem ga polomila in zakaj te ne razumem.

Tudi, ko se boš sredi trgovine vrgel na tla in želel izsiliti igračo ali čokolado in bodo vsi mimoidoči strmeli vate in obtožujoče pogledovali mene.

Tudi, ko me boš prizadel z besedami in se bom naredila, da nisem slišala, čeprav bom v sebi jokala.

Tudi, ko boš z umazanimi nogami popackal celo stanovanje, čeprav sem te nešteto krat opozorila.

Tudi, ko se bodo zaradi tvojega vedenja, vsi drugi spraševali ali sploh vem kaj počnem, medtem ko se bom jaz na vse pretege trudila ostati mirna.

Tudi, ko se ne boš več želel pocrkljati in bodo poljubčki v javnosti postali prepovedani. Prerasel boš najine nežnosti, a vem da bodo občutki ostali.

Tudi, ko boš domov prinesel slabo oceno ali opomin zaradi neprimernega vedenja in bodo učitelji prepričani, da sem za to kriva jaz oziroma moja vzgoja.

Tudi, ko bodo v obdobju odraščanja vsi drugi bolj pomembni od mene in si boš želel, da bi te končno pustila pri miru.

Tudi, ko boš odšel od doma in bodo v tvoje življenje stopile bolj pomembne osebe, ko ne boš več imel časa zame in ko se boš oglasil samo še na nedeljsko kosilo ali ko me boš potreboval.

Mogoče boš zapustil svojo sobo, se odselil iz našega doma in si poiskal svoj kotiček, kjer si boš ustvarjal lastno življenje. Ostala bo praznina v našem domu in dnevi bodo naenkrat bolj pusti, a v mojem srcu boš ostal za vedno. Ne glede na vse kar se bo zgodilo, ne glede na ovire, preizkušnje, vzpone in padce, težke trenutke, neprespane noči, prepire in grde poglede. Vedno te bom imela rada in v mojem srcu boš vedno imel posebno mesto. Ker se materinska ljubezen rodi z otrokom in nikoli ne ugasne.

Zato otrok moj, zapomni si: Vedno te bom imela rada! Tudi, ko se bo zdelo, da je ves svet proti tebi in da si izgubljen, bom odprtih rok čakala nate, da te objamem in ti povem, da si ti moj svet, vse odkar sem te prvič prijela v roke. <3

 

Comments

comments


Warning: A non-numeric value encountered in /home/mamint41/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 1008

Komentiraj

Please enter your comment!
Vnesite svoje ime tukaj