Adrenalinski vikend na bazenu

0

Konec julija, poletna sezona je na vrhuncu, od našega dopusta pa je že mesec dni. Vsako leto se sprašujem, a je bolje, da gremo na morje prej ali pozneje, a kakorkoli se odločimo, nikoli ni prav. Najbolje bi bilo, da bi šli vsak mesec za kak teden, tako bi lažje prenašala vse dopustniške fotografije, ki v tem trenutku skačejo vame na Instagramu. Sem pa srečna, da nam ni potrebno stati v gneči na mejnih prehodih, se drenjati na prepolnih avtocestah in iskati prostora na nabitih plažah. Še posebej zato, ker smo prejšnji vikend vendarle bili na dopustu –  na nori lokaciji za otroke, ki je le pol ure od doma, kjer imajo okusno hrano in obilne zajtrke, kjer nam sobe nudijo vse potrebno udobje tudi ob deževnih dnevih in kjer imata otroka vedno kaj početi, še posebej zato, ker imajo celo poletje poskrbljeno za animacijo – dopoldan, popoldan in zvečer. Prav ste uganili. Bili smo v Termah Zreče.

Prejšnji petek sem ob 15.45 prišla iz službe, ob 17.12 pa sta se otroka že spuščala po toboganih in preizkušala meje lastnega poguma in domiselnosti. In če mislite, da je zabava na bazenih povsem mirna, nedolžna in proti valovitemu morju nič kaj adrenalinska, se motite. Prvo minuto, ko smo prišli na bazen, sem se morala v kopalnem plašču in z mobitelom v roki zapoditi v bazen, ker je Ria precenila globino bazena in lastne plavalne sposobnosti in v trenutku, ko je z nekaj zamahi skrenila od stopnic zapaničarila in se začela potapljati.  Ni bilo preveč smešno, a je bilo potem, ko sem jo uspešno povlekla k robu, zelo zabavno, še posebej ob pogledu na moker kopalni plašč ob ležalniku in moj povsem moker mobitel( ki je na srečo vodotesen in mu ni bilo hudega). Nato sem jo seveda na dolgo in široko posvarila o varnosti v vodi in brez rokavčka (za varnost je imela samo enega), je nisva več spustila z oči. Tako da pazite svoje otročke. Tudi na bazenu!

Ria in Noe obožujeta vodo in čeprav se je Noe globine na morju bal in je le redko zašel v vodo globlje kot do riti, je bilo tukaj povsem drugače. Skakal je v vodo, se sam spuščal po toboganu in drči, se potapljal in pri tem neizmerno užival; še posebej ko ga je na drči obračalo in rolalo v vse smeri in nikoli ni vedel, kako bo pristal v vodi. In povsem enako je bilo z Rio. Dobesedno zavzela sta bazen in sploh nista želela z vode. Ko smo temu dodali še mavrično animacijo na bazenu, ki jo je vsak dan popestril še obisk žabca Zrečkota ter prikupne nagrade za otroke, pa sta najine prošnje, da gremo na kosilo oziroma večerjo, gladko preslišala.

V okviru mavričnih animacij so z Evo in Juretom – mimogrede, top animatorja, resnično – barvali pobarvanke, podirali keglje, igrali križce in krožce, izdelovali okvirje za sliko in vanje lepili svoje fotografije, tekmovali v hitrostnem spuščanju po drči in v napihljivem valju prečkali bazen. Povsod sta bila zraven in veselo sodelovala, tako da smo domov prinesli kar nekaj pobarvank, barvic in balonov, medtem ko so bonboni seveda takoj zmanjkali. Pa saj v sončnem vremenu na bazenu sploh ni težav, boste rekli in jaz se povsem strinjam. Ko se pooblači in začne padati dež, pa je vsaka hotelska soba premajhna in vsaka igra prehitro dolgočasna, a v nedeljo kljub temu nismo imeli težav, saj smo se kopali v notranjih bazenih, kjer so prav tako imeli animacije. Potem je tukaj še hotelska igralnica, dvorana, kjer so imeli v soboto `glow in the dark` disco večer in številne aktivnosti na prostem; Zreško jezero, Srčkova učna pot, igrala in po novem tudi medgeneracijski vadbeni park, kombinacija fitnesa in motoričnega parka na prostem, kjer smo se vsi z veseljem preizkusili, otrokoma pa je bil celo bolj všeč kot igrala.

Kamorkoli gremo kot družina, nama je vedno najpomembneje, da uživata otroka; da se igrata, da se kaj novega naučita, da urita svoje sposobnosti in širita svoja obzorja, da čas preživljamo kot družina – vedno skupaj in z veliko zabave, lepo pa je, da si imava priložnost vzeti tudi čas zase, da se lahko zvečer sprostiva v savni ali jacuzziju kar v hotelski sobi. Pri majhnih otrocih, ki jih ne moreš kar tako pustiti samih oziroma, ki sploh nikjer ne želijo ostati sami in morajo imeti starše ves čas v vidnem polju, je to res neprecenljivo udobje. In vikendi v Termah Zreče, neprecenljiv čas z družino.

___________________________________________________________________

Objava je nastala v sodelovanju z Unitur Spa & Resort. 

Comments

comments


Warning: A non-numeric value encountered in /home/mamint41/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 1008

Komentiraj

Please enter your comment!
Vnesite svoje ime tukaj