Pustne maske na hitro

0

V današnjem tempu se nam zelo hitro zgodi, da nam uide točni datum pustne sobote ali torka ali pa nam ne uspe pravočasno kupiti ali narediti pustnega kostuma, ki si ga je otrok tako zelo želel. Poleg tega so pustni kostumi dandanes precenjeni in nekateri pretirano dragi, če upoštevamo, da ga ima otrok oblečenega le nekaj ur, sama izdelava in materiali pa so ponavadi zelo nekvalitetni. Dati 40 eur za pustni kostum je po mojem mnenju povsem previsoka cena, da se ne pogovarjamo koliko to nanese, če sta dva otroka ali morebiti celo trije. Pust bi naj bil praznik smeha in zabave, priložnost za ustvarjanje, kreiranje, iznajdljivost in predvsem unikatnost. To pomeni, da princesa ne rabi povsem enake obleke kot tista v knjigi ali risanki, da Peter Pan ne rabi biti do podrobnosti enako oblečen ali da mora iti medved prav tako kosmat, debel in mehak kot pravi. Pustni kostumi morajo izražati kreativnost osebe, ki ga nosi, njegovo norčavost in biti morajo zabavni. Vem, da vas je veliko, ki prav tako kot jaz same ustvarjate pustne kostume za svoje otroke ali celo cele družine, vem pa, da je tudi veliko takšnih, ki danes, kljub temu, da je že četrtek pred pustno soboto, še nimate kostuma. No, zato sem tukaj zbrala nekaj zamisli za hitro narejene pustne kostume, ki jih lahko izdelate doma, ki so zelo poceni in so hkrati tudi unikatni, lepi in zanimivi. Upam, da boste dobile kakšen navdih in se lotile ustvarjanja.

Med najpreprostejše pustne kostume zagotovo sodijo čebelica, pikapolonica, muha, metuljček in podobne živali s krili. Krila izdelate iz žice in stare najlonke, ki jo nato pobarvate, krili na sredini zvežete ter pritrdite na podlago iz filca ali preprosto našijete na jopico ali pulover otroka. Tipalke pa izdelate iz loka za lase na katerega pritrdite žico, jo zgoraj oblikujete v krog in vanj nalepite žogico za namizni tenis ter vse skupaj pobarvate. Za masko potrebujete samo dva kosa, otroka pa lahko oblečete povsem preprosto; čebelico v črtaste nogavice ali pajkice ali pa samo v črne pajkice in rumeno majčko ali obratno. Vse tiste, ki imate voljo in čas lahko za punčke izdelate tutu krilce iz črnega in rumenega tila (okrog gumice na zanko nasnujete trakove tila) ali pa na črno majčko prilepite in nato prešijete trakove rumenega filca ali drugega rumenega blaga in dobite črtast trup čebelice, če želite pikapolonico ji lahko naredite rdeč tutu, ali pa jo celo oblečete v črno, metuljčki so veliko bolj pisani, tako lahko otroka oblečete v karkoli, medtem ko so muhe ponavadi črno rjave in je dobro, da jih oblečete v nekaj takega, za oči pa izdelate preprosto prevezo oziroma masko iz umetnega usnja.  Če se vam ne ljubi izdelovati kril iz žice in najlonk, jih lahko preprosto zašijete in kot vmesno plast za volumen in boljši izgled všijete peno, prešito polnilo ali kaj podobnega, lahko pa jih izrežete tudi iz papirja ali mehurčkaste plastike za pakiranje paketov in jih pobarvate ter prilepite ali z varnostnimi iglami pritrdite, morebiti celo privežete na majico.

bee-costume-easy-no-sew
Tutorial najdete tukaj
making a bee costume_thumb[1]
Tutorial najdete tukaj

Zelo preproste pustne maske za deklice so tudi rožice – iz papirja ali filca izrežete cvet z luknji za glavo na sredini in ga poljubno okrasite, lahko naredite tudi večplastena li večbarven cvet, spodaj pa oblečete majčko na katero nalepite liste izrezane iz filca ter pajkice, rdeča kapica – potrebujete samo rdeče ogrinjalo, ki ga lahko z nekaj vbodi s šivanko izdelate iz rdečega prta ter deklici spodaj oblečete tutu iz tila, za dečke so preproste maske tudi ribič – klobuk, doma narejena ribiška palica, kratke hlače, stara srajca in brki, lovec – podobno kot ribič, le da mu nadenete drugačen klobuk in namesto ribiške palice daste v roke puško ali lok, Batman – otroka v celoti oblečete v črno in mu okrog vratu zvečete črno ogrinjalo, ki ja lahko tudi samo pravokoten kos črnega blaga ter nadenete črno masko izrezano iz kartona, papirja ali filca. Sila preproste maske so tudi Arabci – belo ogrinjalo in karirasta ruta na glavi čez katero kot obroč napnete elastiko, črnci – črna oblačila, tutu krilo iz rafije ali bež tila, črna lasulja in s črno barvo namazan obraz, v rokah pa kakšna palica, veja ali kaj podobnega. Najbolj svobodna, domiselna in najenostavnejša maska, kjer ni potrebno paziti na skladnost oblačil, barve in izgled je zagotovo klovn; možnosti je celo morje in otroka lahko oblečte po mili volji, dodate kravato, metuljčka, naramnice, črtaste nogavic ali pisan tutu iz tila, v roke pa dodate kovček polepljen z nalepkami, trobljo, kakšen inštrument, igračo, žogo ali drug rekvizit, nataknete otroku plastična očala, dodate v lase pentlje, cvetje ali trakove, narišete vesela in nasmejana usta, pobarvate lička ter na nos poveznete rdeč nosek ali pa ga preprosto pobarvate; tudi pri lasulji se lahko igrate, naredite o iz volne, filca, blaga, lahko jo kupite ali pa samo pobarvate lase, tukaj ste povsem neomejeni in nič ni prav ali narobe.

923524 923518

Če vendarle želite bolj posebno masko za svojega otroka, sem spodaj zbrala nekaj predlogov za ustvarjanje, med njimi so tudi doma izdelane lasulje za Trolle in podobne zadeve, vse pa so preproste za izdelavo; nekatere je potrebno zašiti, druge so zgolj lepljene ali vezane, kreativnosti pa vendarle ni meja, zato lahko naredite vsako masko povsem po svoje in bo tako samo še bolj unikatna.

raincloud2
Tutorial najdete tukaj
Trolls-Crafts-Hats
Tutorial najdete tukaj

 

7ac5ed72a3044a90bfe4b4be44c3c42b
Tutorial najdete tukaj
Easy-Halloween-DIY-Sushi-Costume
Tutorial najdete tukaj

dad7fa49656d80b8be5ea8bdba25545a

Tutorial najdete tukaj
Kids-Halloween-Costume-Watercolor-Paint-Box-1024x768
Tutorial najdete tukaj
No-Sew-Pineapple-Halloween-Costume
Tutorial najdete tukaj

Comments

comments


Warning: A non-numeric value encountered in /home/mamint41/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 1008

Komentiraj

Please enter your comment!
Vnesite svoje ime tukaj