#mamiblogerke: Mame, ki blogamo

0

Za danes sem imela pripravljeno malce drugačno objavo, takšno pozitivno, resnično in zelo iskreno, objavo, ki nam vsem vlije upanje, da še obstajajo dobre reči in dobri ljudje, a sem se odločila, da jo prihranim za jutri, za skok v lepši in boljši teden, tega, super pozitivnega, energičnega in res oh in sploh pa zaključim z nekaj mislimi o mami blogerkah. 

Veliko vas je, ki nas spremljate in včeraj smo dokazale, da lahko naše zgodbe dvignemo na še višjo raven, da lahko skupaj ustvarimo čudovite stvari in odmevne projekte. 42 slovenskih mami blogerk se je družilo na čudoviti lokaciji Piknik pri kozolcu, kjer smo se spoznavale, klepetale, se smejale, zabavale in predvsem načrtovale. Naš projekt je odjeknil kot eksplozija, sprožile smo nov val, odprle nova vrata in začele novo poglavje. Hvala vam za pohvale, spodbudne besede in minute, ki si jih vzamete, da berete naše zgodbe, naše predloge, izkušnje, nasvete, prigode in jamranje. Toliko vas je, ki nam stojite ob strani in nas podpirate, ki v nas vidite svoje prijateljice in zaupnice in z veseljem obiščete naše bloge. Seveda pa ne moremo mimo dejstva, da je tudi kar nekaj takšnih, ki se vam to početje zdi nesmiselno, brezvezno, za katere je naše pisanje zgolj izpostavljanje in iskanje pozornosti, ki mislite, da iz življenja delamo šov in ki menite, da smo zaradi tega, ker pišemo, ker smo blogerke, slabše mame, slabše partnerke in predvsem slabše osebe.

Iskreno, nimate pojma, kako veliko poguma je potrebnega, da pred nekaj tisoč ljudmi razodeneš svoje srce, izliješ svoje misli, se odpreš in spregovoriš o stvareh, ki jih mnogi držijo le zase, da se opogumiš in si upaš povedati resnico, upaš priznati, da nisi popolna, da nisi najboljša, da delaš napake, da se motiš, da ubiraš bližnjice, da nisi vsevedna in predvsem, da si ranljiva, a prav zaradi tega tudi močnejša, pogumnejša in boljša. Ker si priznaš in ker te ni strah pogledati resnici v oči. Berete zgodbe, ki so resnične, prigode, ki so se zgodile, dvome in strahove, s katerimi se ne soočamo samo me, ampak veliko ali celo večina drugih mamic in žensk. Blog je naša terapija, naš kotiček za sprostitev, za izlivanje misli, za pritoževanje, a je namenjen tudi vam, vsaki mamici, ki se znajde v stiski, vsaki, ki se sooča s strahom in vprašanji, vsaki, ki se ji zdi, da je pogrnila, da je premalo dobra, da se je narobe odločila ali pa zgolj išče potrditev, nasvet ali prijazno besedo, ki ji bo olajšala dušo in ji polepšala dan. Priznajte si, da je med vami tudi veliko moških, ki zahajate na naše bloge, ki nas berete, ki samo pasete radovednost ali pa nas resnično spremljate z zanimanjem.

Vsaka izmed nas ima svoje življenje, imamo može, partnerje, otroke, službe, podjetja, cel kup hobijev, kuhamo, peremo in likamo, hodimo z družino na izlete, se igramo z otroki in predvsem uživamo v svojih vlogah. Ker pišemo bloge, še ne pomeni, da cele dneve presedimo za ekrani, da smo nenehno na telefonih in da zaradi tega zanemarjamo svoje otroke ali moške. Zavedamo se, da, če je srečna mama, je srečen tudi otrok in zato potrebuješ včasih nekaj ur zase, dan `na off`, klepet s prijateljicami, sprostitev v savni ali uro pri kozmetičarki. Imamo moške, ki nas podpirajo, ki nam stojijo ob strani in se zavedajo svoje vloge, ki niso očetje samo formalno in priložnostno, ampak vsak dan, ki otrok ne pazijo pod prisilo in namesto varušk ali starih staršev, ampak z veseljem in z njimi uživajo, ki pomagajo pri vzgoji in gospodinjstvu, ki so očetje v polnem pomenu besede. Saj veste, mož in žena, oče in mati si ne pomagata, ampak sodelujeta, zveza ni razdeljevanje dolžnosti, ampak soočanje z njimi in skupno izvrševanje. Smo samo malo bolj aktivne, malo bolj organizirane, malo bolj zagnane, malo bolj iskrene in predvsem brez dlake na jeziku, pristne, ljubeče, žalostne, ranljive, ponosne, uspešne in drzne. Druži nas ljubezen do bloganja, a na prvem mestu nas druži ljubezen do naših otrok, vloga mame, iz katere ne delamo šova, temveč zgolj brez strahu, olepševanja in zadržkov povemo, kako je, priznamo, da je včasih težko in smo ponosne nase in na svoje otroke.

Hvala vsem tistim, ki nas z veseljem spremljate; izredno vesela in ponosna sem, da smo postale skupnost, da smo se povezale, ker bomo skupaj rastle, ker se bomo razvijale, učile in spodbujale; naša zgodba postaja večja, naši zapisi se vse bolj širijo in naše besede postajajo glasnejše. Če bomo s tem samo eni mamici polepšale dan, ji pomagale z nasvetom ali jo pomirile, je naš cilj dosežen. Vsi tisti pa, ki nas ne marate, ki menite, da `napihujemo` materinstvo, da iščemo pozornost, morate najprej razčistiti pri sebi – to je zgolj in samo zavist. Očitno imamo nekaj, kar vi nimate. Čas je, da vzamete stvari v svoje roke in se lotite akcije, opletanje z jezikom ni še nikogar pripeljalo na cilj.

Skupaj smo močnejše in verjamem, da bomo vsem zavezale jezike. 🙂

#mamiblogerke 

18110011_1504113172934151_1443046374_o
Foto: NLP studio

Comments

comments


Warning: A non-numeric value encountered in /home/mamint41/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 1008

Komentiraj

Please enter your comment!
Vnesite svoje ime tukaj