Neomejen dopust in brezplačen zajtrk – sanje vsakega delavca

0

Pred nekaj tedni sem na Facebook strani z vami delila posnetek informativne oddaje Svet na Kanalu A, v katerem je bilo predstavljeno mariborsko podjetje Mikro+Polo, ki je največji ponudnik kemikalij v Sloveniji in ima lastno blagovno znamko laboratorijskega pohištva LAB INTERIOR in eno izmed podjetij, ki na svoje zaposlene gleda, in z njimi tudi ravna, drugače kot večina drugih slovenskih podjetij.

Zaposleni imajo neomejeno število dni dopusta in neomejene odmore v delovnem času, v službo lahko pripeljejo tudi hišne ljubljenčke, ki so v njihovih pisarnah vedno dobrodošli. V obdobju minimalnih plač, številnih nadur, kratkih dopustov in nemožnosti koriščenja bolniških odsotnosti, se kaj takega sliši precej nerealno, zato sem se odločila, da izvem, kaj se v resnici skriva za tovrstno ureditvijo, od kod zamisel in konec koncev, kakšen je v njihovem podjetju odnos do žensk in mater s poslovnega in zaposlitvenega stališča.

Direktor podjetja gospod Marko Podgornik je zelo prijazno odgovoril na vsa moja vprašanja, za kar sem mu zelo hvaležna, vsekakor pa ne smem pozabiti na gospo Bredo Majcen, s katero sem bila v kontaktu, ki je bila zelo prijazna, skrbna in ažurna. Tudi v velikih podjetjih so prijazni ljudje, tudi tam si znajo vzeti čas za vsakogar in tudi tam lahko, ne glede na obilico dela, odgovorijo na vsak email in telefonski klic. Še en primer dobre poslovne prakse, ki je pri nas primanjkuje (vse preveč je sklicevanja na pomanjkanje časa). Mikro+Polo je delavcem prijazno podjetje, izredno človekoljubno in humano ter ima dolgoročne cilje in kot glavni faktor rasti vidi človeka in ne materialnih dobrin; za njihove zaposlene skrbi posebna delovna skupina s področja promocije zdravja na delovnem mestu, svojim zaposlenim pa nudijo organizirano tedensko skupinsko telovadbo, podjetje sodeluje na različnih športnih dogodkih; tako npr. zaposlenim plačajo udeležbo na AJM RIDE TIME-u (ki bo konec meseca maja), kjer gre za kolesarjenje v skupinah, ena njihovih posebnosti pa je tudi druženje v zasebnem času; organizirajo izlete, piknike, različne družabne dogodke, na katerih se zaposleni še bolj povežejo, spoznajo in tako še lažje sodelujejo tudi pri službenih nalogah.

Glede na to, da imajo zaposleni v podjetju Mikro+Polo neomejen dopust, neomejen odmor med delovnim časom in da lahko v službo kadarkoli pripeljejo tudi hišne ljubljenčke, me je zanimalo, kakšni so še drugi ukrepi, ki jih pri njih izvajajo in, ki sicer ne sodijo v stalno prakso delodajalcev. Po besedah direktorja gospoda Podgornika, zaposlenim zraven naštetega ponujajo še brezplačen zajtrk, ugodnosti, ki so povezane z načeli družini prijaznega podjetja (prost prvi dan vrtca in prve triade osnovne šole, otroci so vedno dobrodošli tudi na delovnem mestu ipd.), zaposleni imajo fleksibilen delovni čas glede na njihove potrebe, ponujajo možnost dela od doma (v primeru, da sodelavci opravljajo kakšno zahtevnejšo nalogo, ki zahteva več koncentracije in miru oziroma imajo doma kakšne neodložljive obveznosti), organizirajo skupne športne aktivnosti skozi vse leto (odbojka, nogomet, badminton, skupinske vadbe), team buildinge, službene izlete, zaključne novoletne tematske zabave in še kaj bi se našlo.

Večina podjetnikov in direktorjev velikih podjetij je prepričanih, da povečevanje obsega pravic delavcev in večje prilagajanje vodita v nedisciplino, kršenje delovnih obveznosti, izkoriščanje privilegijev in posledično slabšo produktivnost, kar za podjetje Mikro+Polo nikakor ne velja in prav zato sem se spraševala, kako to, da so se za tovrstne ukrepe odločili ter kaj menijo o zgoraj naštetih tveganjih. Po besedah direktorja nekatere ideje izhajajo iz zelo uspešnih poslovnih praks v tujini, kjer so že dokazali pozitivne učinke na zaposlene, njihovo učinkovitost in delovno klimo. V podjetju vse nove ukrepe oziroma izboljšave v določenem časovnem obdobju vedno najprej testirajo in jih šele nato prenesejo v »redno« prakso. Do sedaj so uspešno uvedli vse ukrepe, kar pomeni, da so se v praksi pri zaposlenih vedno izkazali za pozitivne in koristne. Zelo me je presenetil odgovor direktorja, da svojim zaposlenim popolnoma zaupa pri novitetah in ni nikoli razmišljal v smeri, da bi katera od teh povzročila anarhijo, nespoštovanje ali celo izkoriščanje; novosti vedno uvaja s pozitivnim pristopom, ki se nato prenese tudi na sodelavce. So perspektivna ekipa, ki stremi k skupnemu cilju, se spoštuje in je izjemno delovna, zato do negativnih stvari (na srečo) ne prihaja.

Veliko vas je prebralo mojo objavo o težavah, s katerimi se soočamo matere pri iskanju zaposlitve (tukaj) in situacije v kateri smo, se vse bolj zavedam tudi sama. Ne glede na univerzitetno ali celo višjo izobrazbo, znanje in izkušnje, ne glede na sposobnosti in ambicije, ki jih imamo, nam otroci na karierni poti velikokrat predstavljajo oviro, vendar v podjetju Mikro+Polo temu ni tako. Pri zaposlovanju kadra (ne samo pri ženskah) je zanje pomembnih veliko različnih faktorjev; tudi znanje, izkušnje, vizija in osebni življenjski cilji kandidata oziroma potencialnega delavca, vendar direktor podjetja pri poslu vedno sledi občutku, ki ga redkokdaj prevara in priznava, da že na razgovoru za zaposlitev hitro začuti energijo človeka in oceni, če se ta sklada z energijo podjetja in do se daj se še ni zmotil.
V podjetju zaposlujejo cca. 60 % žensk in 40 % moških. Pogoji za ženske so popolnoma enaki kot za moške sodelavce; neenakega obravnavanja namreč filozofija njihovega podjetja ne podpira. Zastopanost žensk in moških na vodilnih položajih v podjetju je procentualno skorajda enaka in tudi ženske, brez izjeme, zaposlujejo za nedoločen čas, saj podjetje nasplošno deluje na principu zaposlovanja za nedoločen čas, kar zaposlenim prinaša dolgoročno varnost, hkrati pa to direktorju, kot zaposlovalcu, veliko pomeni. Pred približno petimi leti so v podjetju doživeli pravi babyboom, saj so v roku nekaj mesecev »dobili« kar 12 novih Mikro+Polo članov.

17021594_1304010629675209_1108717130393357668_n
Direktor podjetja gospod Marko Podgornik je za dan žena obdaril delavke. (vir: FB Mikro+Polo)

Za matere, ki smo tudi zaposlene, vodimo podjetja ali si kakorkoli drugače gradimo kariero, so vselej največja težava bolniške (bolniški stalež) in porodniške (materinski dopust in dopust za nego in varstvo otroka) in prav slednje je tudi tisto, kar gre najbolj `v nos` delodajalcem. V Mikro+Polo tako kratkotrajne kot dolgotrajne bolniške odsotnosti rešujejo z nadomeščanjem med sodelavci; vsak zaposlen ima vsaj eno zamenjavo, ki v primeru odsotnosti poskrbi, da delo poteka nemoteno, zato pri tem nimajo praktično nobenih težav. Poleg tega imajo relativno mlade delavke, katerih družine se nenehno širijo, kar pa direktor pozdravlja in je kot oče treh otrok mnenja, da lahko družina prinese samo pozitivne učinke in seveda tudi pozitivne odgovornosti. Svoje delavce podpira tudi v zasebnem življenju in se vseh pozitivnih sprememb v njihovih življenjih veseli skupaj z njimi.

Ne glede na to, da je moški, se gospod Podgornik strinja z mojim mnenjem, da smo ženske splošno gledano bolj empatične, premišljene, odgovorne, organizirane, delovne, hitrejše in spretnejše, večopravilne, bolj izobražene in imamo boljše sposobnosti presojanja, kar so po njegovem mnenju splošne pozitivne lastnosti žensk, ki jih znamo uspešno prenesti v poslovno sfero, medtem ko moškim velikokrat primanjkuje empatije, kdaj pa kdaj pa tudi sposobnosti za večopravilnost; vendar smo, kljub temu na trgu dela, na višjih položajih in splošno v podjetništvu še vedno v manjšini, kar gre v veliki meri vsekakor pripisati materinstvu, skrbi za družino in družinskemu življenju, ki od ženske zahteva veliko več kot od moškega. Želela bi si, da bi imeli vsi delodajalci, ali vsaj večina, do žensk, družin in materinstva, takšen odnos kot gospod Podgornik. Gre za uresničitev ene najvišjih vrednot, za najpomembnejšo življenjsko vlogo, za cilj večine žensk in parov in žalostno je, da moramo načrtovanje družine podrejati kariernim uspehom ali se preprosto odločiti med enim ali drugim.

17862390_1337293259680279_4007772302891539660_n
Dinamični in zabavni delovni sestanki (vir: FB Mikro+Polo)

Žal je potrebno podjetja, kot je Mikro+Polo v Sloveniji iskati z lupo in verjamem, da si prav vsak(a) izmed nas želi delati v takšnem podjetju. Vsi se želimo počutiti cenjene, vredne in zaželjene, vsi želimo biti pohvaljeni, nagrajeni in razumljeni, vsak si zasluži dostojen dopust, kvalitetno okrevanje in zadosten čas z družino, poleg tega pa še sodelavce, ki ga bodo pričakali z nasmehom in delodajalca, ki bo prisluhnil njegovim težavam. Praksa je pokazala in dokazala, da se da, da je možno in da ob ustreznem vodstvu lahko podjetje raste tudi, če so delavci srečni, sproščeni, spočiti in dobrovoljni, četudi jim nihče ne diha za ovratnik in četudi si lahko delo razporejajo sami. Želim jim vse dobro in uspešno še naprej, želim jim čim več zadovoljnih in dobrih delavcev ter ogromno poslovnih uspehov. Delavci so najboljša naložba podjetja in gospod Podgornik se tega zelo dobro zaveda: “Dobrega podjetja ni brez dobrih zaposlenih in podjetje Mikro+Polo je lahko najboljše samo z najboljšimi zaposlenimi – in to seveda so.”

17796005_1333269130082692_6684625995683829330_n
Petek v podjetju (vir: FB Mikro+Polo)

P.S.: V podjetju Mikro + Polo so zelo aktivni tudi na številnih drugih področjih; sodelujejo tudi s šolami, več njihovih aktivnosti in dogajanja v podjetju, pa lahko spremljate na njihovi FB strani.

Comments

comments


Warning: A non-numeric value encountered in /home/mamint41/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 1008

Komentiraj

Please enter your comment!
Vnesite svoje ime tukaj